Πρώτη εργασία με το Arduino

Πρώτη εργασία με το Arduino

H πρώτη εργασία με την οποία θα εξοικειωθείς στην ανάπτυξη εφαρμογών με το Arduino είναι το Blink ενα απο τα ενσωματωμένα παραδείγματα του IDE. Πρόκειται για το απλό αναβόσβησμα ενός Led ανα τακτά χρονικά διαστήματα. Το Arduino UNO και ΝΑΝΟ εκτός των άλλων περιλαμβάνει ενσωματωμένο και ενα Led το οποίο είναι συνδεδεμένο στον ακροδέκτη 13,αυτό το Led χρησιμοποιεί το πρώτο σου πρόγραμμα οπότε δεν θα χρειαστεί προς το παρόν να υλοποιήσεις κάποιο κύκλωμα. Αν χρησιμοποιείς το ΝΑΝΟ καλό είναι να το κουμπώσεις στο Breadboard προκειμένου να αποφύγεις τυχόν βραχυκυκλώματα στους ακάλυπτους ακροδέκτες, δώσε προσοχή ωστε οι δυο σειρές απο ακροδέκτες να χωρίζονται απο το κενό που έχει το breadboard στο κέντρο του. αν χρησιμοποιείς το UNO δεν χρειάζεται να το κουμπώσεις σε breadboard απλώς να το ακουμπήσεις σε μια κόλλα χαρτί για να αποφύγεις να έλθει σε επαφή με κάποιο μεταλλικό εργαλείο.

 

NANO BLINK LED

 

Συνέδεσε το καλώδιο usb και ξεκίνα το Arduino IDE.  Πήγαινε στο μενού “αρχείο” ->παραδείγματα ->Basics ->Blink

ARDUINO IDE BLINK SELECT

 

Αυτή η ενέργεια θα φορτώσει στο περιβάλλον το έτοιμο παράδειγμα κώδικα για το σχέδιο blink.  Τώρα το τελικό βήμα, πάτησε το πλήκτρο “φόρτωση” για να “κάψεις” τον κώδικα στο Arduino. Στο κάτω μέρος του παραθύρου θα εμφανιστεί μια πράσινη μπάρα προόδου. Όταν η φόρτωση ολοκληρωθεί αριστερά απο την μπάρα θα εμφανιστεί μήνυμα “Φόρτωση επιτυχής”. Μπορείς πλέον να παρατηρήσεις το Led στο Arduino να αλλάζει κατάσταση απο αναμένο σε σβηστό ανα ένα δευτερόλεπτο.

 

BLINK UPLOAD BUTTON

 

 

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.