Ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου.

Ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου.

Ο νόμος του αντίστροφου τετραγώνου που διατυπώθηκε το 1751 !!!  απο τον Coulomb καλή του ώρα και μας λέει οτι αν βρισκόμαστε σε απόσταση π.χ. ενός μέτρου από έναν πομπό και απομακρυνθούμε στα δυο μέτρα η ισχύς της ακτινοβολίας που θα δεχθούμε θα είναι 4 φορές μικρότερη, αν απομακρυνθούμε κατα 3 μέτρα η ισχύς της ακτινοβολίας θα είναι 9 φορές μικρότερη αν απομακρυνθούμε κατα 4 μέτρα η ισχύς της ακτινοβολίας μειώνεται 16 φορές. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει οτι αν απομακρύνουμε κατα 10 εκατοστά το laptop απο το Wi-Fi modem η ισχύς μειώνεται δραματικά. Επίσης σημαίνει οτι αν χρησιμοποιήσουμε Hands Free στο κινητό μας λόγω της απόστασης μειώνεται δραματικά η ακτινοβολία που θα δεχθεί ο εγκέφαλος μας!!!
νομος αντιστροφου τετραγωνου 4

Στην εικόνα απο πάνω.: Η ακτινοβολία εκπέμπεται στο χώρο σφαιρικά, ο πομπός σημειώνεται με S με Α σημειώνεται η περιοχή που βρίσκεται ο δέκτης, I είναι η ισχύς που δέχεται  η επιφάνεια του δέκτη, αν η απόσταση διπλασιαστεί η επιφάνεια της σφαίρας τετραπλασιάζεται οπότε η περιοχή του δέκτη θα δέχεται τέσσερις φορές λιγότερη ακτινοβολία. !!!

νομος αντιστροφου τετραγωνου

0saves
If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.